Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MHP'li Erkul: emekliler sefalete mahkum edildi

MHP

MHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Karani Erkul, hükümetin emeklilere yönelik yapmış olduğu zam oranlarını değerlendirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Karani Erkul, hükümetin emeklilere yönelik yapmış olduğu zam oranlarını değerlendirdi.
Erkul, 2002 yılından beri ülkeyi tek başına yöneten AK Parti iktidarı milyonlarca emekliyi emekli dul ve yetim ile vazife malulünü sefalete sürüklemeye devam ettiğini dile getirdi.
Erkul “Ekim ayı başında doğal gaz ve elektrik gibi temel ürünlerin fiyatları yüzde 9 oranında arttırılmıştır. Bu zamlar piyasada peş peşe fiyat artışlarına yol açmıştır. TÜFE artış oranının Aralık ayında yüzde 0.44 gerilemiş olmasının hiçbir açıklaması yoktur. Dönemin son ayında enflasyon gerilemiş gösterilmek suretiyle oran düşürülmektedir. Bu sonuç hükumetin belirlediği ekonomik hedeflerin şaşmaması için TÜİK’e yaptığı müdahaleden kaynaklan maktadır.Bu ülkede yaşayan herkes açıklanan enflasyon oranlarının piyasadaki gerçek enflasyon oranlarıyla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını bilmektedir”dedi.
-Hesaplama sıkıntılar var
Enflasyon hesaplama yönte minde de sıkıntılar bulunduğuna dikkat çeken Erkul, “Enflasyon hesaplama sepetinde bulunan bir çok ürün günlük hayatta tüketilen ürünler değildir. Ayrıca sepette bulunan bir çok ürünün enflasyonu etkileme oranlarında da çarpıklıklar bulunmaktadır. Etkileme oranlarında ürünlerin zorunlu tüketim ürünleri olmaları göz önüne alınmamaktadır. Hesaplamalar gelir düzeyine bakmaksızın tüm vatandaşlarımız için eşit tüketim esas alınmaktadır. Oysa alt gelir grubu ile süt gelir grubu arasında tüketim öncelikleri ve tükettikleri birbirinden farklıdır”ifadelerini kullandı.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı